Тръмп ще участва в следващия дебат с Байдън

Новини
10:32 - 06 Октомври 2020
1614
Тръмп ще участва в следващия дебат с Байдън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да участва в насрочения за другата седмица следващ дебат с кандидата на демократите на изборите другия месец Джо Байдън, предаде ДПА, като се позова на негов говорител.

"Президентът възнамерява да води дебат", каза Тим Мърта пред телевизия Фокс нюз по-малко от един час след като Тръмп напусна военния медицински център "Уолтър Рийд", където бе лекуван, след като се зарази с коронавирус. На излизане от болница вчера Тръмп туитна: "Не се страхувайте от Ковид".

Вторият дебат между президента републиканец и кандидата на демократите е насрочен за 15 октомври в Маями. Предвидено е Тръмп и Байдън да отговарят на въпроси на избиратели. Имаше опасения, че президентът вече може да е бил заразен с коронавируса по време на първия си дебат със своя съперник в Кливланд преди седмица, когато те бяха на разстояние от два метра. Тръмп и Байдън съответно са на 74 и на 77 години и са в рисковата категория.

Кандидатът на демократите няколко пъти даде отрицателен тест за коронавирус през последните дни и изрази готовност да участва в следващия дебат, ако здравни експерти потвърдят, че това ще е безопасно за него.

За утре в Солт Лейк Сити е предвиден дебатът между вицепрезидента републиканец Майк Пенс и кандидатката на демократите за поста Камала Харис. Двамата ще бъдат разделени от плексигласова преграда, съобщи представител на щаба на демократите, цитиран от Франс прес. И двамата са дали отрицателна проба на тест за коронавирус.

Снимка: БГНЕС