Тръмп възобновява предизборната кампания

Новини
07:46 - 09 Юни 2020
1318
Тръмп възобновява предизборната кампания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп възобновява предизборните митинги през следващите две седмици, обявиха от щаба му, докато републиканецът се опитва да се възстанови от множество кризи пет месеца преди изборите, информира АФП.

Тръмп разчита на митинги по време на президентството с утвърждаване на марката си - популистки национализъм. Често на предизборните събития американският лидер привлича над 10 000 привърженици. Събитията във формата на шоу трябваше да бъдат основна част от предизборната му кампания за преизбиране, но те бяха прекратени през март, когато властите наложиха ограничения заради коронавируса.

Според информация на "Политико" Тръмп ще рестартира агитацията си през следващите две седмици. До няколко дни на Тръмп ще бъдат предложени различни идеи и мерки за провеждане на митинги и същевременно ограничаване на разпространението на коронавируса.

Тръмп изостава от кандидата на демократите Джо Байдън на много национални допитвания и също в ключови щати, където задължително трябва да победи, за да бъде преизбран през ноември. Подкрепата за работата на Тръмп също пада след действията му в отговор на пандемията и наскоро възникналите протести срещу полицейския произвол.

"Американците са готови да се върнат към действия и президентът Тръмп също. Голямото американско завръщане е реално и митингите ще бъдат страхотни", обяви пред "Политико" Брад Парскейл, председател на предизборния щаб на американския лидер.

"Вие отново ще видите този вид тълпи и ентусиазъм, за които спящият Джо Байдън само може да мечтае", подчерта той.