Трансферът на Хари Кейн сигурен

Очаква се днес Байерн да се похвали, а още утре той да играе срещу РБ Лайпциг

Спорт
11:39 - 11 Август 2023
1912
Трансферът на Хари Кейн сигурен

Трансферът на звездата на Тотнъм Хари Кейн в Байерн (Мюнхен) вече е сигурен, твърдят водещите британски и немски спортни медии, както и журналистите Фабрицио Романо и Флориан Плетенберг. Футболистът е дал своето съгласие и още днес може да бъде обявен за футболист на баварците.

Байерн ще счупи трансферния си рекорд за най-скъпа покупка (досега това беше привличането на Люка Ернандес от Атлетико Мадрид за 80 млн. евро) и ще плати на Тотнъм 100 млн. евро за Кейн, като са предвидени и още 20 млн. евро под формата на възможни бонуси. Очаква се заплатата на английския национал да бъде около 25 млн. евро на година.

Ако всичко е наред, той ще подпише четиригодишен договор с Байерн, като се очаква да вземе фланелката с номер 9. Очаква се Хари Кейн да пътува още днес за Мюнхен, за да премине задължителните медицински прегледи. В последните часове се разбра, че от Тотнъм забавиха за момент нещата, като са искали да уточнят последни детайли от сделката. Хари Кейн и антуража му са били спрени буквално на летището, като в крайна сметка нещата между двата клуба са били изгладени. Англичанинът се очаква да пристигне в Германия днес следобед.

Според информациите, самият футболист е проявил желание да играе още утре в мача за Суперкупата на Германия срещу РБ Лайпциг, който ще бъде на в дома на баварците “Алианц Арена”. Не е ясно обаче дали Байерн ще успее да регистрира играча, като крайният срок за това е 16:00 часа българско време.

Наставникът на Байерн Томас Тухел пък ще даде пресконференция около 14:30 часа, където ще внесе повече яснота.