Трансферен шум в Италия: Гуардиола и Погба идват в Юве от лятото

Журналистът Джанлука Момблано, близък до Старата госпожа, сподели любопитна информация от кухнята на клуба

Спорт
12:54 - 23 Май 2019
1890
Трансферен шум в Италия: Гуардиола и Погба идват в Юве от лятото

Журналистът Джанлука Момблано, който първи обяви трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус и бе един от първите, които писаха, че Алегри напуска бианконерите, даде интервю, в което сподели своите възгледи за предстоящите летни събития в торинския клуб.

За трансфера на Роналдо той заяви, че е получил информация от 3-4 свои източника, които са потвърдили, че сделката ще е факт. Момблано сподели, че такъв случай е огромна рядкост и че когато се говори за трансферни новини, винаги е много трудно да получиш потвърждение от повече от един източник.

“Пеп Гуардиола беше потърсен от Ювентус преди две години, но тогава той отказа с аргумента, че е твърде рано да напусне Манчестър Сити. През следващата година стана същото. Всичко това се промени този януари, когато испанецът е заявил на Юве, че е отворен към оферти. От тогава Недвед и Паратичи работят здраво за да го привлекат. Ако той каже ”НЕ“, Ювентус ще обяви следващия си треньор още на другия ден!”, коментира журналистът.

“Ако Пеп Гуардиола откаже на Ювентус, то тогава новия треньор на клуба ще се казва... Антонио Конте! Но! Той вече подписа с Интер. Ако Гуардиола се забави твърде много с отговора си, може и да е друг наставникът. Пеп беше в Италия на 21 май за благотворителен голф турнир. Антонио е заявил на Аниели, че му трябват двама играча за да спечели Шампинската лига! Не мога да ви кажа кой е единия, но най-голямата новина, която мога разкрия е, че ако той беше поел отбора, то тогава Гонзало Игуаин щеше да е №9 за Ювентус!”

“Мога ви кажа кой със сигурност няма да поеме отбора - Симоне Индзаги.”

Момбално сподели и каква е вероятността според него всеки от следните трансфери да се реализират, като даде оценка от 1 (почти нулев шанс) до 5 (почти сигурно):

Погба пристига - 5/5

Пянич напуска - 5/5

Кулибали пристига - 3/5

Милинкович-Савич пристига - 2/5

Тонали пристига - 1/5

Жоао Феликс - догодина

Де Лихт пристига - 1/5

Икарди пристига - 1/5

Кансело напуска - 1/5

Дибала в Интер - 0/5