Трансферният прозорец затвори: Артур Мело отива в Ливърпул, а Обамеянг се завърна в Лондон, но този път в Челси

Спорт
15:08 - 02 Септември 2022
2269
Трансферният прозорец затвори: Артур Мело отива в Ливърпул, а Обамеянг се завърна в Лондон, но този път в Челси

В последния ден на трансферния пазар се осъществиха доста сделки. Големите пазари в Европа вече са затворени, а оттук насетне клубовете ще могат да се подсилват само със свободни агенти.

Мануел Аканжи - От Борусия (Дортмунд) в Манчестър Сити за 17,5 милиона евро

Доста неочакван трансфер - Гуардиола подсили защитата с играч на Дортмунд. Швейцарецът беше взет под пазарната цена - договорът на Мануел изтичаше, но той вече не влизаше в състава. В Сити Аканджи трудно ще се утвърди в титулярния състав.

Артур Мело - От Ювентус в Ливърпул, под наем

При Клоп почти всички централни полузащитници са аут от сметките поради контузии - само младите Елиът и Карвальо и железният Милнър са негови опции. Артур Мело е вариант, задействан на пожар, който е бил потърсен след контузията на Джордан Хендерсън. За самия бразилец това е третият шанс да играе в топ клуб - до момента не се получи много добре в Барса и Юве.

Пиер-Емерик Обамеянг - от Барселона в Челси, плюс Маркос Алонсо и 14 милиона евро

До шестия кръг Челси осъзна, че е необходимо да купи не само защитници, но и нападатели - и подписа с добре познатия Обамеянг. За Барса това дойде добре дошло - през зимата те принудиха Арсенал да пуснат играча безплатно, през лятото го продадоха, като получиха Маркос Алонсо и 14 милиона евро.

Денис Закария - от Ювентус в Челси, под наем

Едва през зимата Юве грабна швейцарския халф от Гладбах с отстъпка, а шест месеца по-късно Закария отиде в Челси, за да бетонира центъра на терена за състава на Томас Тухел. Той се отдава под наем с опция за закупуване.

Мартин Дубравка - Нюкасъл в Манчестър Юнайтед, наем

Вратарят Дубравка пристига като опция на Де Хеа, което няма да му позволи да се отпусне. Предвид колебливите игри понякога на испанеца, словакът със сигурност ще получи шанс в някой от срещите на "червените дяволи".

Идриса Гай - от ПСЖ в Евертън, 9,2 милиона

Пари Сен Жермен в последния ден от трансферния прозорец организира мащабна чистка в състава. Сенегалецът Гай например бе върнат в Евертън, откъдето го взеха преди 3 години за 30 милиона евро.

Вилиан - Коринтианс към Фулъм, без трансферна сума

В средата на август бразилецът напусна Коринтианс - както той самият обясни, заради заплахите, които идват към него и семейството му, когато играе слабо или отборът губи. Вилиан избра да се върне в безопасността на Лондон, където всичко е познато. Така той прие офертата на Фулъм.

Хектор Белерин - от Арсенал в Барселона, без трансферна сума

Белерин подписа едногодишен договор и се съгласи на сериозно намаление на заплатата. Всичко, за да се върне в родния клуб. Мартин Брейтуейт - Барселона в Еспаньол, без трансферна сума Барселона през цялото лято се опитваше да слее датчанина поне някъде. Брейтуейт в последния ден от трансферния прозорец все пак прекрати договора и, без дори да напуска Каталуния, подписа с Еспаньол.

Сержиньо Дест - Барселона в Милан, под наем

Десният бек през цялото време отказваше да напусне Барселона, но се изкуши и прие офертата на Милан. Италианският шампион се нуждаеше от Дест заради контузията на Флоренци, който излетя със сериозни мускулни увреждания.

Юлиан Дракслер - от ПСЖ в Бенфика, под наем

Дракслер така или иначе не игра много в Пари Сен Жермен и с пристигането на Руис и Солер загуби всякаква надежда, затова и на драго сърце прие офертата от Бенфика.