Тръст "Синя България": Боримиров, къде са парите?

Феновете искат още няколко отговора, които да получат на Общото събрание

Спорт
15:40 - 31 Октомври 2023
11873
Тръст "Синя България": Боримиров, къде са парите?

Тръст “Синя България”, като миноритарен акционер в Левски с повече от 5% от капитала, е поискало да се включат няколко допълнителни въпроса в дневния ред на общото събрание на клуба, предвидено за 9 ноември 2023 г. Те са насочени към изпълнителния директор на “сините” Даниел Боримиров, който ще им отговори публично по време на ОС.

Питанията касаят финансовата дейност на Левски от 2 май 2023 г. до 9 ноември 2023 година, а също така и бъдещото финансиране на клуба.

От “Синя България” искат да разберат какви задължения са изплатени към НАП и произхода на средствата, с които са погасени. Също така запалянковците питат колко са оставащите задължения към Агенцията по приходите, а и настояват да получат разчет за погасяване на задълженията, паралелно с финансирането на текущата дейност на Левски за 2024 година.

Ето трите допълнителни въпроса, които се включват в дневния ред на ОС по искане на “Синя България”:

1. Отчет на Изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 2 май 2023 година до провеждане на Събранието.

2. Отчет на Изпълнителния директор за изплатени задължения на Дружеството към НАП в периода от 2 май 2023 година до датата на провеждане на Събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и размера на задълженията на Дружеството към НАП (лихви и главница) към датата на провеждане на Събранието.

3. Представяне на разчет за погасяване на задълженията на Дружеството, паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024 година.