Травеститът - икона Мис Бони: Борис Бонев да ми върне прякора!

Общинарят получи прозвището от групата на социалистите в СОС

17:21 - 18 Юли 2024
3357
Травеститът - икона Мис Бони: Борис Бонев да ми върне прякора!

Вариететните програми в началото на 90-те и златните години на микс-клуб Спартакус не могат да бъдат описани без да се спомене името на култовия артист Борислав Соколов, познат на бохемската клиентела по онова време като Мис Бони.

С шармантно екзотичните си изпълнения, ориенталската танцьорка е издигната в култ от клубърите и е икона на Прехода като Елза Парини и Урсула. Днес Соколов продължава да е един от най-оборотните родни гримьори, но една дребна подробност помрачава дните му.

Боби Соколов днес е успешен мейкъп-артист

Става въпрос за прозвището, с което го познават любителите на нощния живот. В момента псевдонимът "Мис Бони" е приватизиран от общинаря Борис Бонев от "Спаси София". Прозвището му лепнаха от групата на социалистите в СОС, но то вече доби популярност навсякъде.

"Какво е това момченце, аз съм изградил Мис Бони от нищото и съм я превърнал в запазена марка", дразнел се Соколов пред близки и познати. - "Да си намери свое име, ако иска - да се посъветва с мен. Това е и лична обида, и гавра в куиър общността, дразни се Борислав.

Младият общинар не заслужава прякора

Соколов се надява някой ден да опише в книга персонажа си Мис Бони - кралицата на Ориента, звезда с култов статут в шоу-програмите на вече легендарни клубове в София и Варна.

Да се насладим на едно негово изпълнение: