Треньорът на българските боксьорки: Ограбиха ни

Възмутен съм от панаира, който се разиграва, заяви Борислав Георгиев

Париж 2024
14:58 - 04 Август 2024
2443
Треньорът на българските боксьорки: Ограбиха ни

Старши треньорът на националния ни отбор за жени Борислав Георгиев изказа възмущението си от случващото се в женския бокс, съобщават от БФБокс. Специалистът бе категоричен пред медиите в Париж, че Светлана Каменова е победила Лин Ю-Тин и случилото се не отговаря на справедливостта.

„Допълнително към това и фактът, че представителят на Тайван не успя да премине тест за полова принадлежност преди година. Но дори и така – нашето момиче все пак победи този съперник днес”, казва Георгиев.

„Нямам думи. Мисля, че ни ограбиха в този мач. Видяхте, че представителката на Тайван само се криеше, бягаше от единоборства. През цялото време играеше адски мръсно. Още в първия рунд беше за предупреждение за удар с лакът. И тези циркаджийски работи, дето падаше като за дузпа... Въобще, възмутен съм от панаира, който се разиграва тук.

Набедили са ги да ги направят шампионки тези (заедно с Иман Халиф) и това е.

Очаквах го, но се надявах и да има разумни хора, честни. Такива, които ще гледат реално мача и ще подкрепят женския спорт. Подкрепата от МОК за тези състезателки се пренася 100% върху съдиите. Естествено, когато шефовете подкрепят нещо, ти работиш за тях и ти ще го подкрепяш”, заяви Георгиев.

Той допълни, че не е обсъждан бойкот на мача, защото Светла е силен характер и не се предава. „Не, в нито един момент не сме обсъждали бойкот, нито спиране на мача. Нас не ни интересува с кого играем и какво има в гащите. Ние излизаме да играем срещу червен ъгъл, червена каска, червен потник. Светлана е професионалист, целта е да победим съперника отсреща. Имахме нужните качества и бяхме сигурни, че ще победим. Просто не ни разрешиха. За мен и първият, и вторият рунд бяха за нас. А в третия рунд вече изпуснахме юздите. Светла даже се чудеше дали изобщо има смисъл да го играе“, каза още Георгиев, цитиран от БФБокс.