Треньорът на ЦСКА 1948: Ради Кирилов ще е капитан, момчетата го избраха

Елитон ще е втори избор, заяви Атанас Рибарски

Спорт
13:30 - 20 Юли 2023
1741
Треньорът на ЦСКА 1948: Ради Кирилов ще е капитан, момчетата го избраха

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори пред медиите преди предстоящото домакинство на Пирин (Благоевград) от втория кръг на efbet Лига. На старта на новия сезон "червените" надделяха над Левски на "Герена", а наставникът на отбора сподели, че очаква различен двубой срещу "орлетата".

"Очакванията са ми за различен двубой спрямо този от първия кръг. Различен като естество. Ще имаме и различен подход в самата среща, но като цяло не очаквам да бъде лек мач. Очаквам да владеем инициативата със и без топка. Да имаме повече възможности да създаваме натиск в противниковата половина", започна Рибарски, след което коментира как е избран новият капитан на ЦСКА 1948.

"Това е избор, на който аз държа да бъде направен от момчетата в съблекалнята. Беше направен избор първи капитан да бъде Ради Кирилов, а втори да бъде Елитон. Изборът беше почти единодушен".

"Това горещо време намалява темпото на мачовете и ощетява отборите, които имат сгъстен цикъл от мачове. С оглед на тези 15 минути, не знам дали ще има голяма разлика. В Бистрица е малко по-хладно и се надявам температурата да е нормална", продължи наставникът на столичани.


"Трябва да наблегнем на непредизвиканите грешки в нашата половина. Говорихме с играчите и мисля, че ще имаме по-различен подход и облик в самата среща. Не омаловажавам отбора на Пирин. Те имат своите аргументи, но също имат проблеми.

Не успяха да изградят този облик, който те искат. Както и в миналия мач, така и в този - новите попълнения ще вземат участие. Всеки следващ мач за тях е много ценен", добави той.

На въпрос за очаквания алжирски национал Аймен Маюс, Рибарски отговори така: "За съжаление там имаме различна инфорамция. Кореспонденцията за момента е прекъсната. На този етап той няма да се присъедини към нас."

"Въобще не сме планирали начина, по който ще излезем срещу ФКСБ и умишлено не искам да го правя. Единственото нещо, което сме тренирали и говорили, е за предстоящия сблъсък с Пирин. Не трябва да се допуска такава мисъл за по-следващия мач с ФКСБ", завърши Атанас Рибарски.