Треньорът на Везенков е потресен от стрелбата в САЩ, отказа да говори

Редица знаменитости гледаха българина от първия ред

Актуални новини
11:00 - 26 Октомври 2023
2121
Треньорът на Везенков е потресен от стрелбата в САЩ, отказа да говори

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун видимо беше разтърсен от поредната масова стрелба в САЩ.

Специалистът дори отказа да говори за представянето на своя тим при победата със 130:114 срещу Юта Джаз в „Делта Сентър“. В двубоя от първия кръг на НБА най-добрият български баскетболист Александър Везенков дебютира. Той игра 16 минути, вкара 8 точки и спечели 2 борби.

Мислите на Браун обаче не бяха свързани с мача. Той призна, че е крайно афектиран от стрелбата в Мейн, при която загинаха 22 души. Треньорът научил в съблекалнята и цялата пресконференция след победата срещу Юта посвети именно на това.

„Първо, сядайки тук пред вас... Някой ми казва в коридорите - имало е стрелба в Мейн, има 22 жертви. В магазин, в обикновен магазин. Това е невероятно. В шибан магазин, човече! Ние като държава трябва да направим нещо! Ако това не стресне някого, не го докосне... Не знам какво да кажа... Тъжно е, че седим тук и гледаме как това се случва отново и отново, а никой не прави нищо по въпроса“, измъкна едва-едва трудно намиращият думи Браун.

„Това е тъжен ден за страната ни. И ако не направим нещо, децата ни няма да могат да се насладят на това, което би трябвало да са Съединените Щати. Не можем да се справим с проблем, който е пред очите ни. Тъжно", добави той. Майк Браун беше изключително лаконичен относно мача с Юта.

„Дори не искам да говоря за баскетбол, човече. Играхме мач, беше супер, забавлявахме се и спечелихме. Чудесно. Но очевидно не това е темата на деня. Ако не направим нещо, нещата ще приключат за тази страна. Това е тъжно“.

На трибуните на „Делта Сентър“ присъстваха големи имена. От първия ред мачът беше наблюдаван от бившия шампион в НБА Дани Ейндж и сегашен изпълнителен директор на Юта Джаз.

Той беше в елитната компания на голфъра Тони Финау и бившия баскетболист на Маями Хийт, Чикаго Булс и Кливланд Кавалиърс Дуейн Уейд.

Сред зрителите на мача Юта-Сакраменто беше и трикратният златен олимпийски медалист в сноуборда Шон Уайт, който седем години беше във връзка с Нина Добрев.