Треньорът на Ювентус пуши по 60 цигари на ден

Маурицио Сари пътувал с влак за мачове, вместо самолет, за да може да пафка

По света
13:25 - 27 Юни 2019
4403
Треньорът на Ювентус пуши по 60 цигари на ден

Освен с футболния си ум, новият треньор на Ювентус Маурицио Сари е популярен със зависимостта си към цигарите. Докато кара лятната си ваканция, 60-годишният неаполитанец без свян си признава в интервю, че е пристрастен към тютюна.

„Може би пуша по около 60 цигари на ден, което вероятно е прекалено много”, казва Сари, без да отдава голяма значимост на тази свръхдоза от зловредния навик.  

За страстта му към тютюна се разказват легенди от години. Има свидетелства, че Сари дори е влизал с цигара под душа, макар и само за две-три бързи „дръпки”, преди да загасни фасът. По време на престоя му в Наполи имало случаи, когато треньорът нарочно пътувал за мачове с влак, вместо със самолет, само и само да може да пуши.   

В конфузна ситуация изпадат от немския клуб РБ Лайпцих покрай мача с Наполи от Шампионската лига. Домакините обособяват специална пушалня за Сари в съблекалнята на неговия отбор, където може да си пафка на воля. „Благодаря ви за жеста, но ще пуша, където искам – после ще ви заплатя глобата”, отвръща наставникът, без да му мигне окото.  

Веднъж пък на пресконференция му задават леко провокативния въпрос дали ще откаже цигарите, ако Наполи стане шампион на Италия. Следва безцеремонният отговор: „Е, разбира се, че не”.

Днес обаче този въпрос съвсем се обезсмисля, тъй като начело хегемона в Италия Ювентус със 7 поредни шампионски титли, отборът на Сари е големият фаворит за спечелването на скудетото.