Треньорски неволи: Мъри Стоилов близо до Лудогорец, Левски стартира преговори с Стоянович

Спорт
11:15 - 26 Октомври 2020
1501
Треньорски неволи: Мъри Стоилов близо до Лудогорец, Левски стартира преговори с Стоянович

Бившият национален селекционер и наставник на Левски Станимир Стоилов-Мъри е фаворит за нов треньор на Лудогорец, разкрива "24 часа".

В събота шампионите се разделиха с Павел Върба и сложиха за временен наставник Станислав Генчев. Той обаче има право да води отбора само 4 мача, защото няма лиценз.

През миналото първенство в същата ситуация бе ползван този на скаута Алекси Желязков. Генчев ще започне чак догодина курса за придобиване на “Про”, който му е необходим.

Мъри обаче има всички тапии, като в момента се обсъжда щабът му.

Преди това е опипана почвата около националния селекционер Георги Дерменджиев и дори наставника на Берое Димитър Димитров-Херо. И двамата имаха доста добри постижения като треньори в Разград.
Мъри не е работил от доста време, след като бе национален селекционер на Казахстан след куп титли с Астана.

В същото време ръководството на Левски е стартирало преговори със Славиша Стоянович да се завърне на "Герена". Информацията за разговорите изтече във фенските форуми на родния гранд, който търси заместник на подалия оставка Георги Тодоров.
Наставникът стори това след съботното домакинско поражение с 1:2 от Черно море.

Стоянович все още не е дал окончателен отговор дали би поел Левски в тази трудна ситуация, като преговорите с него ще продължат в следващите два дни.