Трети ден се борят с пожара между Голям Дервент и Крайново

По информация от говорителя на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова, площта на засегнатите зони е 1500 декара

Новини
11:21 - 24 Август 2024
1380
Трети ден се борят с пожара между Голям Дервент и Крайново

Трети ден продължава гасенето на пожара, пламнал в четвъртък между селата Голям Дервент и Крайново в пограничния район на област Ямбол. Пожарът е под наш контрол, няма опасност за населените места, съобщи за БТА комисар Кольо Гяуров, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (РДПБЗН) - Ямбол.

Пожарът е низов и заради труднодостъпния терен всичко се обработва на ръка, посочи Гяуров.

По информация от говорителя на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова, площта на засегнатите зони е 1500 декара. Става дума основно за сухи треви и храсти, както и част от широколистна гора, уточни областният управител на Ямбол Николай Костадинов.

Най-трудният момент през тези три дни беше спирането на пожара на юг, когато имаше опасност да премине просеката, близо до границата с Турция, разказа още Костадинов. В този участък разрастването на пожара е пресечено с насрещен огън.

В момента силите са концентрирани основно в пресечен терен между с. Крайново, Боляровско, и просеката, прокарана при предишните пожари между Крайново и Голям Дервент. Огънят гори в ниските части, което обезсмисля използването на хеликоптер, посочи областният управител.

На терен сега са девет пожарни автомобила, от които седем от регионалната дирекция в Ямбол, един от Пловдив и един от Бургас, каза комисар Гяуров.