Трети пореден финал за РБ Лайпциг

Биковете ще защитават трофея за Купата на Германия, след като отвяха Фрайбург

Спорт
11:42 - 03 Май 2023
1324
Трети пореден финал за РБ Лайпциг

Дани Олмо се отличи с гол и три асистенции при победата на РБ Лайпциг над Фрайбург с 5:1 като гост в първия полуфинал от турнира за Купата на Германия по футбол.

Носителят на трофея РБ Лайпциг се класира за финала в надпреварата за трети пореден и общо четвърти път в последните пет години, като очаква победителя от втория полуфинал между Щутгарт и Айнтрахт (Франкфурт), който ще се играе тази вечер.

В повторение на битката за купата от 2022 година, в който съставът от Лайпциг също триумфира след дузпи, испанският национал Олмо вкара с глава за 1:0 още в 13-ата минута, а в 14-ата асистира на защитника Бенямин Хенрихс, който се разписа.

До почивката резултатът стана 4:0 след попадения на Доминик Собослай в 37-ата минута и на Кристофър Нкунку в първата минута на добавеното време.

РБ Лайпциг остана с човек по-малко заради червения картон на хърватина Йошко Гвардиол заради нарушение срещу откъсващия се в атака Роланд Салай, като санкцията бе потвърдена след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж – ВАР. Гвардиол ще пропусне финала в надпреварата.

Футболистите на Фрайбург намалиха на 1:4 след точен изстрел с глава на Михаел Грегорич в 75-ата минута, а в седмата минута на добавеното време на мача Собослай отбеляза втория си гол, фиксирайки крайното 5:1 за РБ Лайпциг от дузпа.

През второто полувреме играта бе спряна за кратко, тъй като феновете на домакините хвърляха предмети и опитаха да нахлуят на терена.

Финалът в турнира за Купата на Германия ще се проведе на 3 юни в Берлин.