Три красиви гола сломиха Будьо/Глимт в Лондон

Арсенал продължава без грешка в Лига Европа

Спорт
08:42 - 07 Октомври 2022
1735
Три красиви гола сломиха Будьо/Глимт в Лондон

Арсенал продължава без грешка в Лига Европа, след като надви Будьо/Глимт с 3:0 на "Емирейтс" във втория си двубой от груповата фаза на турнира.

Тимът, воден от Микел Артета, е начело в групата с шест точки, въпреки че има мач по-малко заради отложения двубой с ПСВ Айндховен. Будьо пък е втори с четири точки - колкото имат и нидерландците от Айндховен.

Арсенал започна ударно мача. Още в 9-ата минута Фабио Виейра имаше шанс да отбележи, но уцели напречната греда.

Все пак по-добрата игра на домакините от Лондон даде резултат преди да е изминал половин час игра. В 23-ата минута Тиърни удари страничния стълб, но топката стигна до Еди Нкетия, който бе на точното място в точното време, за да я засече във вратата.

В 26-ата минута Виейра отправи хубав изстрел по земя, но Хайкин изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар Виейра овладя блестящо топката и центрира в наказателното поле, където Роб Холдинг с глава я прати във вратата на Будьо.

В 35-ата минута Хайкен отново показа рефлекс, като този път спря Гранит Джака, който стреля от воле. В началото на втората част швейцарският национал отново бе спрян от стража на норвежците.

В следващите минути Арсенал малко свали темпото, а Будьо не успя да се възползва от това и да застраши Мат Търнър.

Пет минути пред края на редовното време Жезус получи с гръб към наказателното поле, завъртя се, навлезе в него, елиминира двама от Будьо и върна към Виейра, който с мощен изстрел не остави шанс на Хайкен за крайното 3:0.