Три пропускателни пункта за поклонението пред Левски в София

Възпоменателната церемония в памет на Апостола е довечера в 18 ч.

Новини
12:06 - 19 Февруари 2023
1828
Три пропускателни пункта за поклонението пред Левски в София

Три пропускателни пункта ще има за официалното поклонение пред Паметника на Васил Левски в центъра на София тази вечер. Днес се отбелязва 150-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Възпоменателната церемония-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата в столицата е с начало 18.00 часа.

За сигурността на присъстващите на събитието ще се извършва проверка от служителите на Националната служба за охрана (НСО) за общоопасни предмети и вещества. Желаещите да присъстват ще влизат през три пункта за проверка. Единият е на кръстовището на бул. "Васил Левски“ и ул. "Оборище“, вторият при бул. "Дондуков“ и бул. "Васил Левски“ и третият е при бул. "Янко Сакъзов“ и ул. "Панайот Волов“.

Проверките ще са сметалдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия. Няма да се допускат граждани с обемисти багажи и ще бъде ограничен достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. Цветя могат да бъдат поднасяни пред Паметника днес до 15.00 часа и след приключване на официалната церемония. 

Пропускането за граждани започва в 17 часа.