Трима дръзки мъже завладяха „Островът на 100-те гривни“

Търговецът Дамян Илиев-Дзами и артистът Георги Коджабашев взеха властта и богатството, колоритният съдебен заседател Мимо-Гарсия Груев обра овациите

Нещо за четене
12:20 - 17 Септември 2024
1197
Трима дръзки мъже завладяха „Островът на 100-те гривни“

Хитовото ново риалити „Островът на 100-те гривни: Другата вселена“ завладя ефира на bTV с летящ старт и изпрати зрителите в свят с различни правила и непредвидими обрати. В първия епизод 30 атрактивни мъже и жени акостираха в приключението на Филипините с по един куфар и с целия си житейски багаж. Още в самото начало се създадоха три враждуващи лагера, в които всеки може да е и приятел, и враг, което веднага роди драматичното разделение на бедни и богати.

Играчите се озоваха на Острова равни по богатство. Върху ръцете им щракнаха по три гривни, всяка на стойност 3 000 лева. Целта стана ясна - да съберат колкото могат повече гривни, да се придвижат към финала и да вземат максимален дял от наградния фонд от  300 000 лева.

Първият обрат настъпи, след като търговецът Дамян Илиев-Дзами откри в кутиите с провизии Златната гривна. Тя също е на стойност 3000 лева, но дава власт, каквато никой друг няма - притежателят й получава допълнителна храна, защитен е от игри, в които не иска да участва и решава кой да бъде елиминиран. „Златногривният“ Дзами вече се радва на привилегиите си, но е нащрек за първите удари на конкурентите. Пълната му противоположност е спокойният съдебен заседател Мимо Гарсия, който впечатлява с историята около името си и с нестандартното си мислене.

Приключението на Филипините стартира с 91 гривни, а останалите до 100 постепенно ще влязат в играта. Главна роля ще има и дискът, който символизира късмета. При всяко завъртане стрелката му ще спира върху определено число и притежателят на гривната със същото число ще поема контрола над събитията за 24 часа. В пилотния епизод дискът избра бранд специалиста Ванеса. Тя изпрати четирима физически силни мъже за първата игра на богатите - IT специалиста Шериф Алла Елдин, предприемача Ивайло Секулички, управителя на нощен клуб Кирил Вълчев и артиста Георги Коджабашев, който спечели и стана най-богатият на Острова. 

Всеки участник може да се сдобие с гривна не само в игрите, но и след стратегическо или приятелско решение. Съдбата на онзи, който остане с по-малко от три гривни, няма да е лека. А този, който се озове без гривна, ще загуби живота си на Острова. Битката ще бъде безмилостна, а най-силните оръжия в нея ще са светкавичните рефлекси и мощните съюзи. „Всеки играе сам за себе си, но като част от мини общество. Островът ще извади най-доброто и най-лошото от участниците“, казаха водещите Александър Сано и Диляна Попова.

В преследването на парите състезателите ще решат дали да запазят човешките си ценности или да жертват морала. Само трима ще стигнат до кутиите, в които са заключени 300 000 лева. Колкото повече гривни има всеки от финалистите, толкова по голям дял от наградата ще може да вземе.

Следващите епизоди на „Островът на 100-те гривни“ ще покажат отблизо всички претенденти за приза.