Трима мъже изпаднаха в безсъзнание – пушили цигари с неизвестно вещество

Разследващите смятат, че консумацията на цигарите е причинила тежки усложнения

Новини
13:55 - 19 Юни 2024
2308
Трима мъже изпаднаха в безсъзнание – пушили цигари с неизвестно вещество

Двама мъже припаднаха вчера в Западна Германия, след като пушили съдържащи неизвестно вещество цигари, които изглежда са закупили от същия продавач, като трети човек, който колабира през уикенда, предаде ДПА, съобщи БТА.

Полицията съобщи вчера, че парамедиците са върнали в съзнание 52-годишен мъж в град Дуисбург, който припаднал, след като в събота вечерта изпушил цигара, съдържаща неизвестно вещество. По данни на полицията той вече не е в критично състояние.

При два подобни инцидента вчера двама мъже – на 43 и 45 години, припаднали след пушене на заразени цигари. И двамата мъже са оцелели. След разпит на свидетели и получаване на описание потенциалният продавач на цигари е задържан по подозрение в нарушаване на закона за новите психоактивни вещества.

При претърсването на дома на заподозрения обаче не са открити допълнителни доказателства. Разследващите смятат, че консумацията на цигарата, съдържаща неизвестно вещество, е причинила тежки сърдечносъдови усложнения, които е можело да бъдат фатални.