Трима са с положителни проби от дома за възрастни в Гара Орешец

Новини
08:31 - 30 Април 2020
2683
Трима са с положителни проби от дома за възрастни в Гара Орешец

Трима са хората с положителни проби от дома за възрастни в Гара Орешец и те са под карантина от 28 дни, останалите 13 са с отрицателни резултати. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на брифинг в Министерски съвет.

„16 души е персоналът на социалния дом в село Гара Орешец, от които трима са с положителни проби и те са под карантина от 28 дни. Останалите 13 са отрицателни. 25 са живеещите там, от които 4 са настанени в болницата във Видин, а двама починаха. 7 са настанени в болницата във Враца, а един в болница „Токуда“. Останалите 13 са с отрицателни проби. Вчера наредих да се направи втора проба на тези хора. Тези 7 души, които са във Враца, защото капацитетът на болницата във Видин е изчерпан“, добави министърът.

Доц. Ангел Кунчев посочи, че в Брастовица има 22 положителни проби. „Там няма карантина на селото. Има заграждения само на двете улици, където са къщите на двете фамилии, от които са тези случаи. Това ще остане 14 дни така. Няма напрежение там. След 10 дни ще направим ново изследване и на засегнатите, и на техните контакти“, допълни той.