Триото на Ливърпул се разпада

Спорт
16:20 - 17 Май 2022
3470
Триото на Ливърпул се разпада

Звездното атакуващо трио на Ливърпул, което осигуряваше головете няколко сезона, Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино най-вероятно ще „раздели“ пътищата си.

Изданието „Goal“ твърди, че Ливърпул едва ли ще поднови договорите и на трите звезди, тъй като по този начин биха нарушили строгата си структура за заплати.

29-годишният Салах, 30-годишният Мане и 30-годишният Фирмино бяха движещите сили зад победата на Ливърпул в Шампионска лига през 2019 г.

Те също така участваха заедно, когато „червените“ спечелиха първата си титла във Висшата лига година по-късно.

Но след като Диого Жота и Луис Диас пристигнаха на „Анфийлд“, изглежда, че поне един от триото ще напусне това лято.

На пръв поглед Фирмино изглежда като най-сигурният заминаващ, след като получава все по-малко шансове за изява.

Последно време се говори сериозно и за „сбогуване“ с Мане. Интерес към сенегалеца има Байерн Мюнхен, който по всяка вероятност ще загуби голямата си звезда Роберт Левандовски. Мохамед Салах все още не е подновил своя договор с клуба, като се твърди, че между двете страни има сериозни финансови разминавания.

Британският „Телеграф“ твърди, че Ливърпул може да обмисли сериозно продажбата на Салах, за да не го изпусне без пари догодина. Салах все още не е дал никакви индикации, че ще остане на „Анфийлд“.

Салах е голмайстор на Висшата лига този сезон с 22 попадения, като има и 13 асистенции. Той бе обявен за футболист на годината при мъжете от Асоциацията на журналистите пишещи за футбол.