Триумфът на Ботев отреди - Левски и Локо Пд аут от Европа!

ЦСКА и Черно море ще спорят за Лига на конференциите

Спорт
11:40 - 16 Май 2024
3247
Триумфът на Ботев отреди - Левски и Локо Пд аут от Европа!

Триумфът на Ботев Пловдив с Купата на България оказа голямо влияние върху битката за евротурнирите в българското първенство.

Победата на „жълто-черните“ с 3:2 във финала срещу Лудогорец гарантира участието на Ботев Пловдив в квалификациите на Лига Европа през следващия сезон.

Това означава, че Левски и Локомотив Пловдив няма да имат шанс да играят на бараж за участие в евротурнирите, тъй като третото място в крайното класиране стана баражно, а те нямат шанс да завършат на тази позиция.

Така един измежду ЦСКА и Черно море ще играят на бараж за класиране в Лигата на конференциите, а няма да имат шанс да се класират за квалификациите на Лига Европа, ако завършат на второ място, тъй като квотата за втория по сила европейски клубен турнир отиде при Ботев Пловдив.

Тимът на Душан Керкез пък дава шанс на един измежду ЦСКА 1948, Арда и Славия да намерят място на баража като представител на втората четворка. Дори в тази минигрупа Ботев Пловдив да завърши 7-и, то 8-ият ще играе бараж за Европа срещу третия в крайното класиране.