Тройка в последната секунда измъкна Везенков и Олимпиакос (ВИДЕО)

Гръцкият тим поведе с 2:1 победи на Фенербахче в Евролигата

Спорт
07:27 - 04 Май 2023
1787
Тройка в последната секунда измъкна Везенков и Олимпиакос (ВИДЕО)

Олимпиакос поведе с 2-1 в четвъртфиналната си серия с Фенербахче, след като измъкна победата в третия мач в последния възможен момент.

Тимът на Йоргос Барцокас се наложи с драматичното 72:71 (15:21, 23:14, 7:16, 27:20) над "фенерите" чрез тройка със сирената на Костас Слукас. 

По този начин "червено-белите" си връщат водачеството в серията, като в петък вечер те ще имат възможността да довършат започнатото в четвъртия мач, който отново ще се проведе в Истанбул. 

Преди да се стигне до невероятния развой на срещата, отборът на Олимпиакос навакса изоставане от девет точки в хода на последната четвърт.

Гръцкият гранд губеше с 51:60, но успя да запише серия от 13 поредни точки, като Александър Везенков донесе преднината на своя отбор с два последователни коша.

Фенербахче не се предаде и предизвика нов обрат чрез тройки на Тайлър Дорси и Ник Калатес, които обаче бяха неутрализирани от точната ръка на Везенков за 69:69 на влизане в последната минута от редовното време. 

След това обаче момчетата на Димитрис Итудис се възползваха от кошмарна грешка на Томас Уолкъп, като Марко Гудурич не сбърка от средна дистанция и осигури двуточков аванс на Фенербахче. Точно в последния момент Слукас изригна и отбеляза един от най-важните кошове в кариерата си, за да изведе Олимпиакос напред с 2-1 победи. 

Слукас поведе победителите с 25 точки, 4 борби и 6 асистенции. Александър Везенков се отличи с ключови стрелби и добави още 17 точки, 4 борби и 1 открадната топка при 7/14 стрелба от игра. 

Тайлър Дорси бе най-резултатен за Фенербахче с 21 точки. Тони Джекири прибави още 15 точки и 7 борби, а Ник Калатес остана с 10 точки, 5 борби и 6 асистенции.