Труден, но сладък успех за Интер

Тюрам спаси нерадзурите срещу Бенфика

Спорт
09:55 - 04 Октомври 2023
2308
Труден, но сладък успех за Интер

Интер постигна първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, надвивайки с минималното 1:0 Бенфика в двубой на "Джузепе Меаца". Единственото попадение в срещата вкара Маркус Тюрам през втората част.

В другия двубой от групата Реал Сосиедад победи РБ Залцбург с 2:0 и така "нерадзурите" и тимът от Сан Себастиан имат по 4 точки, докато австрийците са с три, а Бенфика с 0.

Двубоят започна на високо темпо с атаки и към двете врати.

В 13-ата минута Анхел ди Мария бе доста близо до това да отбележи директно с центриране от корнер, но топката "кацна" на напречната греда.

В 22-ата минута Рогер Шмит трябваше да прави принудителна смяна, след като Александър Бах се контузи и на негово място се появи Томаш Араужо.

Две минути след това Чалханоголу стреля от дистанция, но Трубин се справи.

В 41-вата минута Бенфика стигна до нова голяма опасност пред Ян Зомер, който направи блестящо спасяване след удар на Орснес, но в ситуацията бе отсъдена и засада.

Две минути след това Николо Барела отправи мощен шут, но Трубин успя да го отрази.

В 55-ата минута отново гредата спаси Бенфика, след като Лаутаро Мартинес прати топката в напречната греда, а след това Барела отблизо бе отказан от Трубин.

В 61-ата минута след страхотна атака на "нерадзурите" топката се отби в страничния стълб при изстрел на Мартинес.

Минута след това Интер най-накрая поведе в резлтата. Дензъл Дъмфрис стигна до топката почти до аутлинията и върна към Маркус Тюрам, който с плътен удар я прати във вратата на Трубин.

В 65-ата минута Димарко също вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 87-ата минута Трубин отново бе последната преграда пред Лаутаро Мартинес. Вратарят на Бенфика отрази с крак изстрела на световния шампион.