Труден успех изравни Ливърпул с лидера Ман Сити

Спорт
07:10 - 11 Май 2022
3040
Труден успех изравни Ливърпул с лидера Ман Сити

Ливърпул се изравни с лидера във Висшата лига Манчестър Сити, след като измъкна победата с 2:1 при гостуването на Астън Вила от 33-ия кръг на шампионата.

Мърсисайдци трябваше да правят обрат, за да стигнат до трите точки на „Вила Парк“. Домакините поведоха в самото начало на срещата с гол на Дъглас Луис, но футболистите на Юрген Клоп много бързо отговориха с попадение на Жоел Матип. Садио Мане вкара победното попадение за Ливърпул през втората част.

Астън Вила започна отлично мача и в 3-ата минута Оли Уоткинс отправи много опасен удар, но Алисон спаси. След това последва удар на Дъглас Луис, който бе отразен от вратаря на Ливърпул. Все пак Астън Вила поведе с 1:0, след като Дъглас Луис успя при добавката да вкара топката във вратата на Алисон.

Ливърпул успя да изравни бързо резултата в 6-ата минута, когато след много голямо разбъркване в наказателното поле на Астън Вила, Жоел Матип бе най-съобразителен и вкара топката във вратата на Емилиано Мартинес.

Дани Ингс пропусна много добра възможност да се разпише в 12-ата минута, но ударът му не намери целта.

Костас Цимикас центрира в 19-ата минута в наказателното поле на Астън Вила, където Садио Мане стреля с глава, но встрани от вратата на Мартинес.

Джон МакГин центрира в наказателното поле на Ливърпул в 24-ата минута, след което Дани Ингс стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Фабиньо получи контузия и бе принудително заменен в 30-ата минута от Джордан Хендерсън.

Трент Александър-Арнолд стреля от фал в 48-ата минута, но неточно в аут.

Ливърпул осъществи пълния обрат в мача в 65-ата минута, когато Луис Диас подаде на Садио Мане, който я вкара във вратата на Емилиано Мартинес.

Астън Вила можеше много бързо да изравни резултата в 68-ата минута, когато Дани Ингс беше изведен сам срещу Алисон, но пропусна да вкара.

Четири минути по-късно Мохамед Салах можеше да се възползва от грешка на Езри Конса, но Емилиано Мартинес се намеси решаващо и улови топката.

Садио Мане се опита да вкара топката във вратата на Астън Вила в 75-ата минута, но Мати Кеш изчисти малко пред голлинията.

Дани Ингс имаше страхотна възможност в 84-ата минута, но Алисон спаси.

Дани Ингс вкара изравнителен гол в 85-ата минута, след като беше изведен сам срещу Алисон, но попадението правилно не беше зачетено заради засада.

След тази победа Ливърпул е с 86 точки, колкото има и лидера Манчестър Сити, но „гражданите“ остават на първата позиция заради по-добрата голова разлика.

Освен това „небесносините“ са с мач по-малко, като им предстои гостуване на Уулвърхемптън. Астън Вила е единадесети с 43 точки.