Трупове на бебета делфини осеяха Южното Черноморие (снимки 16+)

И коронавируса не спира бракониерите на калкани, делфините се давят в мрежите им

Новини
18:38 - 04 Април 2020
43819
Трупове на бебета делфини осеяха Южното Черноморие (снимки 16+)

Даже и изолацията срещу разпространението на коронавирус не спира набега на бракониерите рибари по Южното Черноморие, гневно констатираха от сдружението „За делфините”, публикувайки снимки на мъртви бебета делфини по бреговете край Алепу и Райския залив. От организацията са засекли 3 трупа на бебета делфини и един на възрастен, като от белезите им е видно, че те са намерили смъртта си, давейки се в плен на рибарските мрежи на бракониерите на калкан.

„Жертви в бракониерските мрежи стават хиляди бебета делфинчета всяка година. За тях бедствието и вируса, наречено човек, е непрекъснато. Години. Покосява бебетата им. С хиляди”, алармираха от „За делфините”.

От сдружението се занимават от години с проблема с мъртво изхвърлените на брега бозайници и миналото лято чрез специална модулация на движението на морските течения, извършена от експерт от БАН, бе установено, че най-много 1% от мъртвите делфинчета достигат до брега. Или – ако на някой плаж изплуват 10 от бозайниците, то в морето са останали най-малко 1000 и повече.