Трус в БСП: Депутат на Корнелия Нинова се кани да я съди

Политика
17:17 - 22 Ноември 2020
11440
Трус в БСП: Депутат на Корнелия Нинова се кани да я съди

Депутатът от БСП Иван Иванов, по прякор Пилето, се заканва да съди шефката на партията Корнелия Нинова заради вчерашното решение на т.нар. Другарски съд на червените да го предложи за изключване от редиците, научи ексклузивно Lupa.bg. 

Общопартийната контролна комисия, чийто нов състав е напълно под контрола на Нинова, вчера осъди остро побоя над общинския шеф на БСП в Долни Чифлик Валентин Вълчев, за който медията ни първа ви информира преди месец. Според комисията деянието на Пилето било достатъчно, за да се иска предсрочното прекратяване и на депутатския му мандат, и на членството му в Столетницата. 

Върху председателя на структурата във Варненската община Долни Чифлик повече от година е оказван натиск от народния представител Иван Иванов и от областния председател Цонко Цонев, според свидетели и самия Валентин Вълчев. Върху него е нанесен побой на 20 октомври във Варна, когато е брутално пребит от трима мъже, доведени лично от Иван Димов Иванов, който присъствал на насилието като поръчител, къзват още от пресцентъра на БСП, обясняват от Другарския съд. 

По случая има образувано досъдебно производство, което поради участието на народен представител е изпратено по компетентност от варненската до софийската градска прокуратура.

Пилето обаче твърди, че няма нищо общо с побоя и не е негов поръчител, а в деня на мелето дори не е бил във Варна. Според негови сподвижници става въпрос за много сериозен конфликт между него и най-новия приближен на Нинова - варненеца Борислав Гуцанов, който се цели в председателското място на морската структура. Затова и Нинова била много ядосана, че не нейният "човек" не е успял да заслужи необходимото доверие. Според авери на Иванов тя е оказала много сериозен натиск върху ОПКК да излезе с толкова сурово решение. 

Но на база написаното той ще съди "Позитано" 20 за набеждаване и ще спечели делото, твърдят и запознати с казуса юристи. Според тях това било решение по доноси и ОПКК е заела позицията на Гуцанов след сделката с Нинова, което сочело явно какъв бил моралът и на състава на комисията, и на самия Гуцанов, допълват от кухнята на скандала.