Тухел: Имахме план за дузпите

Спорт
12:03 - 12 Август 2021
1711
Тухел: Имахме план за дузпите

Мениджърът на Челси Томас Тухел обясни, че заедно с останалите от треньорския щаб и футболистите са имали конкретна идея как да действат, ако се стигне до дузпи в мача за Суперкупата на Европа срещу Виляреал. 

В края на продълженията Тухел смени титулярния страж Едуар Менди с Кепа Арисабалага, който отрази две дузпи и помогна за спечелването на трофея. 

“Това не беше спонтанно решение. Говорихме с двамата вратари още след моето идване в клуба. Бяхме добре подготвени. Разполагаме със статистика, която показва, че Кепа е най-добър при спасяването на дузпи. Анализаторите ми показаха конкретни данни, след което казахме на Менди и Кепа, че в даден момент можем да постъпим по този начин”, сподели Тухел. 

“Начинът, по който Менди прие решението, е фантастичен. Трябваше да го направим за доброто на отбора. Радвам се, че планът сработи. И двете момчета са отборни играчи. Радвам се за тях”, подчерта наставникът на “сините” от Лондон. 

“Самият мач беше много тежък. В първите 30 минути играхме отлично. След това намалихме темпото и Виляреал изравни. Победата ни е заслужена”, обобщи Тухел.