Тухел отказа на Уест Хем, Вернер недоволства от треньора

Спорт
15:03 - 21 Февруари 2023
1412
Тухел отказа на Уест Хем, Вернер недоволства от треньора

Томас Тухел и Маурисио Почетино са отказали да започват преговори за мениджърския пост в Уест Хем. Името на Нуно Еспирито Санто също е било обсъждано, но португалецът в момента работи в Ал-Итихад и Уест Хем ще трябва да плати голяма неустойка от порядъка на 6 милиона паунда, за да го освободи от договора му с клуба от Саудитска Арабия.

Източникът обаче твърди, че Рафаел Бенитес, който е без работа, след като бе освободен от Евертън, е готов да поеме предизвикателството. 62-годишният испанец обаче иска по-дълъг договор, докато шефовете на чуковете са готови да му предложат контракт за 18 месеца.

В същото време нападателят Тимо Вернер не скри разочарованието си от бившия мениджър на Челси Томас Тухел, като заяви, че е искал да напусне английския клуб.

"Имах много добри първи 6 месеца в Челси, беше точно това, което очакваха от мен клубът и феновете. Вкарвах голове и играех добре в мачовете. След това всичко бе забравено от мениджъра, което не беше честно", каза футболистът, който в момента играе в РБ Лайпциг.

След като спечели Шампионската лига с Челси през 2021, Вернер се върна в Лайпциг миналия август, за да има отново "удоволствие от футбола".

"В крайна сметка мениджърът харесва някои играчи повече от други - това е напълно нормално и трябва да го приемем", добави той.

Тимо Вернер, който пропусна Световното първенство в Катар заради контузия, смята, че пристигането на Ромелу Лукаку от Интер Милано три месеца след спечелването на Шампионската лига, е бил голям проблем за него.

"Най-големият проблем бе, че той предпочете нападател като Лукаку пред мен във втория сезон, след като спечелих трофея и играх почти във всеки мач", добави той.

"Мениджърът, който ме взе в отбора - Лампард, бе уволнен няколко месеца по-късно, което не бе добре за мен", завърши Тимо Вернер.