Тунчев: Срещу Левски - двойно повече усилия

Това е рецептата, ако искаме да бием, заяви наставникът на Арда

Спорт
16:56 - 27 Септември 2024
532
Тунчев: Срещу Левски - двойно повече усилия

"Със сигурност ще направим всичко по силите си да постигнем един добър резултат за нас. Ясно е, че няма да бъде никак лесно. Това, което Левски показва от началото на сезона, наистина ще ни бъде много трудно", заяви треньорът на Арда Александър Тунчев.

Неговият отбор излиза на "Герена" в неделя.

"През последните няколко години така не се представяме по най-добрия начин на „Герена“. Ще трябва да вложим двойно повече усилия срещу Левски, ако искаме да спечелим нещо“, каза още Тунчев.

„Често да си призная, нямам обяснение защо играем толкова трудно при гостуването си на Левски. Има още един отбор срещу когото не се представяме добре в гостуванията. Постарахме се през седмицата да работим в психологическа насока. Надявам се, че  добрите резултати са вдъхнали по-голяма увереност на самите футболисти. Дано се представим по най-добрия начин“, допълни той.

„Говорих и преди началото на сезона каква е целта. Пред е да има едно постоянство в отбора. Неизменно ще имаме мачове, в които няма да играем по най-добрия начин и да побеждаваме, но ако можем, в голям период от време да държим това постоянство и резултатите ще дойдат. Поне целта е пред мен е да се опитам да направя така, че отборът да бъде постоянен в по-голям брой мачове“, призна наставникът на Арда.

„Не е тайна за никого, че Левски има предимство при статичните положения. Това ще бъде един от козовете им срещу Арда“, призна Тунчев.

„Казал съм на футболистите, че не е важно колко си висок, а как атакуваш и се защитаваш. Винаги е плюс, когато имаш високи футболисти, които могат да играят с глава“, заяви Тунчев.

„Радващото е, че със Станислав Генчев сме от един клас, които получихме про лиценз. Доста от младите треньори работим. Надявам се да успеем да помогнем на своите отбори, а и на българския футбол като цяло да тръгне нагоре“, завърши Александър Тунчев пред dsport.