Турицов: Закърмен съм с ЦСКА, цялото ми семейство са армейци

Изпитвам уважение към Левски, имам приятели, които симпатизират на тима и няма как да ги мразя, заяви десният защитник

Спорт
17:49 - 17 Ноември 2021
1160
Турицов: Закърмен съм с ЦСКА, цялото ми семейство са армейци

Десният краен защитник на ЦСКА и националния отбор на България Иван Турицов говори след последните двубои за годината на селекцията на Ясен Петров и преди тежкия маратон от мачове за армейците през ноември и декември.

Бранителят сподели, че цялото му семейство симпатизира на тима от Борисовата градина и е много щастлив, че съдбата го е изпратила на „Армията“.

"Добре съм. Всичко е наред. Настроението в националния отбор е много добро. Колективът е на огромно ниво, което е от изключително значение. Да, загубата от Швейцария беше доста голяма, но отборът тепърва ще се гради. Не забравяйте, че записахме три победи през календарната година, което националният тим не беше правил от много време.

Щом сме поели този път с ЦСКА, трябва да го извървим. Ние по принцип от началото на сезона играем в сгъстен цикъл. Вярно, сега ни чакат доста мачове само в рамките на един месец, но нямаме право на отстъпление.

Ще се опитаме да детронираме Лудогорец. Разградчани дръпнаха напред в класирането, но все пак предстоят директни двубои, а и имаме мач по-малко. В никакъв случай не сме се предали. Стойчо Младенов е отличен мотиватор. Иска ми се да вярвам, че ще свалим Лудогорец от трона и ще донесем най-сетне титлата на „Армията“. Ако не сега, то догодина. Нашите фенове, които са безкрайно верни и винаги са с нас, заслужават тази радост", заяви Турицов.

"Не е нужно да ме питате от кой отбор съм, след като всички у нас са цесекари! Всички до един – татко, мама, сестра ми. Баща ми е много запален по ЦСКА. Но това не е всичко – дядо ми, вуйчо ми също са фенове на тима. И то доста страстни. Така че аз съм си цесекар в кръвта. И съдбата ме прати на „Армията“. Не може да си представите колко се радвам, че съм тук, а същевременно осъзнавам каква чест е да носиш червената фланелка. В чужбина бях за Манчестър Юнайтед, докато Бербатов играеше там. После станах от Реал Мадрид заради Кристиано Роналдо", призна десният защитник.

"За мен Левски е най-големият съперник на ЦСКА в цялата история. Казах вече – аз съм цесекар. За армейците съм готов да изора терена, за да спечеля. Но изпитвам уважение към Левски, който е другият голям отбор на България. Левски има много фенове, които го подкрепят в тежкото финансово състояние. Имам приятели, които симпатизират на тима. Няма как да ги мразя", завърши пред Блиц Иван Турицов.