Туристите освободени от локдауна в Турция

Чуждестранните гости свободно могат да обикалят с паспортите си, да посещават музеи и археологически обекти

Новини
14:00 - 28 Април 2021
2495
Туристите освободени от локдауна в Турция

Международните туристи ще бъдат освободени от ограниченията заради мерките срещу Covid-19 в Турция, заяви министърът на туризма Нури Ерсой. 

Досегашните частични или пълни ограничения срещу коронавируса в страната, никога не са е отнасяли за туристите, каза Ерсой в средиземноморския курортен град Анталия.

"Туристите свободно могат да обикалят с паспортите си, да посещават музеи, археологически обекти и да се движат по централните улици и площади. Да бъдеш турист в този период дори е изгодно в Турция, тъй като туристическите обекти и популярните места в страната ще са почти безлюдни", подчерта Ерсой.

При входа в страната, Турция изисква отрицателен PCR тест, направен не по късно от 72 часа преди пътуването. 

Освобождаване на чуждестранни граждани от наложените ограничения се отнася единствено за ползващите туристически услуги. Чуждестранни граждани с разрешения за пребиваване в Турция са обект на наложените ограничения, припомнят от българскоко посолство в Анкара. 

Турция наложи пълно блокиране от 29 април до 17 май, за да спре разпространението на коронавируса. Новите мерки ще обхванат целия свещен мюсюлмански месец Рамадан, както и трите дни от празника Шекер Байрам.