Турнето "Звездите на България" стартира от Плевен в дъжд

Новини
11:09 - 26 Юни 2019
2202
Турнето "Звездите на България" стартира от Плевен в дъжд

Националното турне "Звездите на България" стартира от Плевен снощи в дъжд и гръмотевици. 

Публиката не се отказа да чуе любимите си изпълнители, които изпяха най-големите си хитове. Феновете, изпълнили до краен предел летен театър "Кайлъка", бяха въоръжени с дъждобрани и чадъри. Знаем, че когато турнетата започват от Плевен, вървят по вода, каза Владислав Славов, който е сред инициаторите, събрали големите имена на родната популярна музика за пета поредна година за гастроли. 

Първа на сцената излезе с чадър в ръка Петя Буюклиева, която откри програмата с "Излел е Дельо хайдутин". Направихте ни щастливи, призна Роси Кирилова преди да представи обичаната от няколко поколения песен за любимата учителка. Данчо Караджов изпя два от хитовете си акапелно с публиката. Нищо не може да ни уплаши - нито гръмотевиците, нито дъждът, бе категоричен Орлин Горанов.

С много енергия се раздадоха и Кристина Димитрова, Мими Иванова, Маргарита Хранова. Христо Кидиков разкри, че преди концерта артистите са се включили в благотворителна акция за събиране на пари за лечението на болно дете от Плевен и призова публиката за това. Реакцията бе много активно пускане на дарения в кутията, която майката на момиченцето носеше сред публиката. 

За два часа под дъжда прозвучаха над 30 от вечните песни на България, сред които "Светът е за двама", "Детски спомен", "Да те жадувам", "Жена на всички времена", "Петнадесет лалета", "Хей живот, здравей, здравей!". Деца чакаха за автографи. 

Националното турне ще продължи в девет от големите градове на България.

На 2 юли на същата "сцена под звездите" в парка "Кайлъка" в Плевен почитателите на българските изпълнители ще могат да чуят концерт на рок легенди - група "Сигнал".