Тв водеща се провали в дебата Радев – Герджиков

Ексклузивно
00:34 - 19 Ноември 2021
19196
Тв водеща се провали в дебата Радев – Герджиков

Дългоочакваният първи и единствен предизборен дебат между Румен Радев и Анастас Герджиков събра рекорден зрителски интерес, но водещата на БНТ Аделина Радева, уви, не бе на висотата на двамата дебатиращи и с поведението си изнерви както кандидат президентите, така и аудиторията.

Аделина Радева не успя да се справи като водеща на предизборния дебат 

Русокосата журналистка почти през минута прекъсваше мисълта и на Румен Радев, и на Герджиков, за да ги информира, че няма време, или пък да им съобщи колко секунди им остават.

Аделина Радева, която има над 20-годишен стаж като тв водеща, този път излъчаше стрес и напрежение в студиото, което се проектираше върху дебатиращите. Видимо притеснена от високата отговорност, водещата на дебата Радев – Герджиков предпочете да ангажира цялото си внимание върху стриктното спазване на регламента, вместо да вникне в разговора. На няколко пъти пренапрегнатата водеща прекъсна мисълта на Румен Радев, направи го и с Герджиков.

Кошмарното представяне на Аделина Радева очаквано бе широко коментирано в социалните мрежи още докато дебата течеше. Всички критики към журналистката бяха свързани с притесненията й че „няма време“ и с честите прекъсвания на кандидатите за президент.

„Общо 23 минути от дебата беше пояснение, че няма време“,

написа във Фейсбук Самуил Петканов.

„Тя прекъсваше с „времето“ много неадекватно. Според мен непрофесионално. Все едно нещо друго е по-интересно и важно. Независимо от регламента, прекъсванията не бяха на журналист, а на арбитър в „кечмания“, киментира Стоян Иванов.

Аделина Радева изненадващо бе избрана за водеща на предизборния дебат от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. В медийните среди се коментира, че президентът Румен Радев е отказал дебата му с Анастас Герджиков да бъде воден от Бойко Василев и за това от БНТ са го поверили на Аделина Радева.