Творците плачат за Лолова: Угасна Светлината!

Актуални новини
10:33 - 23 Март 2021 (обновена)
6368
Творците плачат за Лолова: Угасна Светлината!

Театралната и кино гилдия потъна в скръб от черната вест за кончината на голямата Татяна Лолова, която си отиде след усложнения от коронавирус. Легендарната актриса, макар и на 87 години и въпреки опасната зараза, не се страхуваше да излиза навън, да се среща с хора и да ходи на театър. Мнозина смятат, че може би и по този начин тя се е заразила. 

Стотици творци изказват съболезнования в социалните мрежи по повод смъртта на Лолова, която е сред основателите на Сатиричния театър и първата актриса на щат там през далечната 1957 г. Мнозина публикуваха и снимки заедно с Лолова.

"ТАТЯНА ЛОЛОВА вече не е между нас. Изгасна една слънчева усмивка, една ведра и борбена до последно душа! Животът й премина, благословен с огромен актьорски талант, белязан с любовта на няколко поколения зрители и всички хора, които са имали щастието лично да се докоснат до нея! Сбогом, Таня! Ще си в паметта и сърцата ни!!!", написаха от трупата на Сатиричния театър начело с директора Калин Сърменов.

"Обичам те завинаги!", неутешим е председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

"Прекрасна Татяна Лолова... Театър, филми, усмивка, топлина, човечност. Сбогом", сподели и музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов.

Актьорът Стоян Радев цитира мисъл на Лолова: "Няма нищо по-тъжно от тъжния човек. Няма нищо по-хубаво от това да имаш желание, настроение, да си усмихнат. Усмихнатият човек е красив човек, независимо от природните си черти. Един намръщен човек, дори да има хубави черти, не проличават". ТАТЯНА ЛОЛОВА ЗАВИНАГИ!", сподели артистът и добави фото със следния надпис: "От снимките на "Лили рибката" - изключителния ми шанс да се срещна с Нея!"

"От днес сцените на НДК ще са малко по-пусти, по-тъжни и по-вглъбени без Нея!
Светъл път!", изразиха съболезнованията си и от НДК.

"Угасна СВЕТЛИНАТА! Няма я вече ВЕЛИКАТА ТАТЯНА ЛОЛОВА! Безсилен съм да промълвя... Няма думи с които да опиша преклонението и благодарността си за десетките ни екранни срещи... ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН, ОБИЧ МОЯ!" плаче тв водещият Драгомир Драганов, който сподели, че е съкрушен.

"Тя беше истински, важен, ценен и много обичан приятел на МГТ “Зад канала”! Но за нея не може да се говори в минало време! Татяна Лолова Е! Тя Е всичко онова, което хората учат цял живот! За нея само аплодисменти и дълбок поклон! И голяма усмивка!И силна прегръдка! Таня, светъл път", сбогуваха се колегите й от Малък градски театър "Зад канала".

Естрадната легенда Васил Найденов избра да почете паметта на Лолова, като сподели своята песен "Клоунът". "В памет на любимата Актриса Татяна Лолова, която вече е в Небесния театър", каза певецът.

"Загубихме Татяна Лолова - велик и неповторим артист, обаятелен човек и едно от най-ярките лица на хумора и сатирата. Тя завинаги ще остане в сърцата ни. Дълбок поклон!", простиха се от Дома на хумора и сатирата в Габрово и публикуваха Шарж на Татяна Лолова" от Борис Димовски от колекцията на Музея на хумора и сатирата.

"От днес на света ще има по-малко смях, доброта и талант. С изпълнени с тъга очи казваме сбогом на незабравимата българска актриса Татяна Лолова. Поклон пред всичко, което постигна и пред самата нея. Сбогом и светъл път! За нас беше чест!", сбогуваха се от Младежкия театър "Николай Бинев".

"Отиде си Татяна Лолова. Много ще ни липсваш! Обичаме те!", споделиха и от Театър 199.