У нас кога? Барса – Волфсбург първи разпродаден финал в Шампионска лига за жени

Спорт
17:50 - 16 Май 2023
1866
У нас кога? Барса – Волфсбург първи разпродаден финал в Шампионска лига за жени

Футболистките на Барселона и Волфсбург ще се борят на 3 юни за трофея в Шампионска лига пред максимален брой зрители (34 120) на трибуните на стадион "Филипс" в Айндховен, съобщиха от футболната федерация на Нидерландия.

Нито един от предишните финали на Шампионска лига за жени не беше разпродаден и средната посещаемост на мача за титлата беше 18 900, с изключение на изданията през 2020 г. и 2021 г., които се играха пред празни трибуни поради пандемията от коронавирус, се казва в съобщението.

Треньорът на Волфсбург Томи Щрут, коментирайки новината за разпродаването, каза, че това подчертава "големия и бърз прогрес на женския футбол" и предложи в бъдеще финалите да се играят на стадиони с по-голям капацитет.

За това говорят и посещенията на тазгодишните полуфинални мачове в Шампионска лига за жени, когато двубоят между Барселона и Челси на „Камп Ноу“ беше наблюдаван от 72 262 зрители, докато двубоят между Арсенал и Волфсбург на лондонския „Емирейтс Стейдиъм“ бе наблюдаван от 60 063 зрители.

Вчерашният финал за ФА Къп на Англия, в който футболистките на Челси победиха Манчестър Юнайтед с 1:0 на стадион "Уембли", беше гледан от 77 390 души.