Убиецът Любенов: Искам на свобода!

Мярката за неотклонение на мъжа ще започне в 10 часа днес в сградата на съда

Новини
07:54 - 20 Декември 2022
3012
Убиецът Любенов: Искам на свобода!

Димитър Любенов, убил на столичното Околовръстно шосе французин, докато карал пиян с 1,73 промила алкохол в кръвта и дрогиран с кокаин мощното си порше, иска от Софийския апелативен съд да излезе от ареста.

Мярката за неотклонение на мъжа ще започне в 10 часа днес в сградата на съда на столичната ул. "Черковна" 90. Преди да разгледат искането на Любенов, магистратите имат 4 други дела. Той е задържан под стража от края на септември, когато стана катастрофата.

Според експертиза по делото Любенов карал мощното си "Порше Панамера" със 195 км/ч. Самият той посочва, че е викнал фирма, която да го вози с личната му кола. Шофьорите обаче били спирани от полицаи. Затова тръгнал с поршето си, за да пресрещне водач от фирмата. Тогава го спрели полицаите Георги Малински и Любка Гечева, станала известна и като Буба. Според показанията на Любенов, той е дал 200 лв. рушвет на Малински. В замяна щели да го ескортират.

Първата инстанция обаче изтъкна, че това може и да е вярно, но Любенов е ускорил едва след като е останал без полицейски експорт и е виновен за катастрофата. Затова го остави в съда.