Убиецът на Ани и Явор се ожени докато го съдят

Делото се отлага за 4 юли 2024 г.

Новини
15:18 - 19 Юни 2024
3176
Убиецът на Ани и Явор се ожени докато го съдят

Адриан Антонов се яви в Софийски градски съд за разпределителното дело за причиняването на смърт по непредпазливост на двойката Ани и Явор на булевард „Сливница” докато пресичали пешеходна пътека. Според наличните данни Адриан е карал с малко над 100 км/ч. Неговата защита е в лицето на адвокат Димитър Марковски.

Родителите на Явор и Ани бяха конституирани като частни обвинители, тъй като за всеки един от тях има предпоставки, че са пряко пострадали от действията на Адриан Антонов.

Всички бяха единодушни да се даде ход на делото, подсъдно на СГС. Обвинителите не намират основания за спиране на наказателното производство. Единодушно беше прието от всички страни.

Прокуратурата не намира грешки по работата по досъдебното производство, подобно бе становището и на частните обвинители. Тази теза бе потвърдена и от адвокат Димитър Марковски.

Подсъдимият Антонов иска да признае фактите и обстоятелствата и не намира за необходимо да се търсят нови доказателства - като съдът реши делото да се гледа по съкратената процедура.

Прокуратурата не намери основание да се променя мярката за неотклонение на Адриан Антонов, която към този момент е подписка и забрана за излизане от пределите на страната. Единственият документ, който беше предявен допълнително бе удостоверението за сключен граждански брак на Адриан Антонов.

Всички страни се съгласиха заседанието да продължи днес по съкратената процедура. След като бе даден ход по бързия ред прокуратурата не даде нови доказателства, тъй като срещу вече установените няма оспорване от страна на Адриан Антонов, който сам признава вината си. Съдебномедицинската експертиза не е показала той да е карал под въздействието на алкохол или наркотични вещества. 

Въпреки това защитата на Адриан Антонов, в лицето на Димитър Марковски, пожела на производството да не се слага край днес, а на друго заседание, на което да бъдат извикани свидетели Диляна Димитрова Николова и Никола Василев Бояджиев. Причината - да дадат личностна характеристика за Адриан Антонов, без това да влиза "в колизия" със самопризнанията на Антонов. Съдът намира искането за основателно, поради което край на делото не бе сложен днес. В залата присъстваха родители и роднини на други убити в катастрофа деца, както и родителите на Явор и Ани. Делото се отлага за 4 юли 2024 г.