Убиецът на Виктория Маринова с обвинение за 3 престъпления

Това е чисто криминално деяние, журналистката не е била "поръчана", заключи прокуратурата

Новини
12:39 - 19 Март 2019
2016
Убиецът на Виктория Маринова с обвинение за 3 престъпления

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу Северин Красимиров за убийството на 30-годишната Виктория Маринова, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Срещу Красимиров са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост.

Арнаудова подчерта, че случаят от 6 октомври миналата година е разтърсил България не само с жестокостта, с която бе извършено престъплението, но и с това, че е провокирал внушения, направени от определени кръгове - "българи срещу българи, срещу българските институции и държава".

"Имаше неприятни внушения за това, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани длъжностни лица, биват убивани. Този случай се оказа, че е чист криминален случай", категорична е говорителката на Сотир Цацаров. 

В момента Северин Красимиров е в ареста. Той избяга от България веднага след зверството и бе открит в Германия. Случаят бе разплетен само за 72 часа.