Убиецът от Сотиря остава в болница за 5 дни

21-годишният Мартин Трифонов беше ранен по време на задържането му днес

Новини
20:25 - 16 Август 2019
8103
Убиецът от Сотиря остава в болница за 5 дни

Мартин Трифонов, който е заподозрян за жестокото убийство на 7-годишно дете в Сотиря ще остане в болницата поне 5 дни. Това заяви за Би Ти Ви зам.-директорът на  МБАЛ “Иван Селимински” в Сливен д-р Хрисантов. 

21-годишният мъж беше ранен по време на задържането му днес.

Според МВР, е оказал съпротива и полицаи са стреляли по него. От медицинското заведение допълниха, че в момента лекуват нараняванията по краката на задържания.

Пред болницата патрулират няколко полицейски коли.

,Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция”. След секунди чухме как един от органите на реда каза: ''Стой, не мърдай!'' Започнахме да го преследваме по черния път'', разказа 19-годишният Тихомир пред Нова телевизия.

,,Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него.

Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха'', посочи още 14-годишният Андон. Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги.

За случилото се ни разказа и доброволецът Габриела Иванова, която също участвала в акцията. 

,,Едно момче беше на пръст разстояние от него. За малко да го хване. Мартин беше гол до кръста, с дебел анцуг, с кантове отстрани, държеше се за анцуга, бягаше и каза: ''Ще ме хванете, ама знаете ли кога?'' и се смееше'', разказа Иванова.