Участник в "Сървайвър" и комшия на Фандъкова са новите министри

Политика
11:00 - 23 Юли 2020
10640
Участник в "Сървайвър" и комшия на Фандъкова са новите министри

Рокадите в кабинета Борисов 3 от последния час превърнаха в министри няколко познати и не толкова познати имена от политическите и професионалните среди. Lupa.bg подготви за вас кратки портрети на новите хора в правителството.

Христо Терзийски - МВР

Главният комисар е на 52 г., от Кюстендил. Завършил е Техническия университет в София. Назначен е на офицерска длъжност през 1996 година в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР. През месец септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР. На 24 февруари 2015 година е назначен на длъжност директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Лъчезар Борисов - Икономика

Лъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков, на броени метри от родната къща на Йорданка Фандъкова. Завършва с отличие гимназия „Константин Фотинов“ с профил математика. Висшето си образование със специалност "Макроикономика" получава от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като завършва с отличие бакалавър и магистър. Получава втора специалност по "Счетоводство и Финанси" от Института за следдипломна квалификация към УНСС. От 2006 г. е началник на отдел, като ръководи отдели „Преструктуриране и капиталови пазари“ и „Управление и преструктуриране на държавното участие“. През този период е изпълнявал и длъжностите началник на отдели „Инвестиционни проекти, международни програми и маркетинг“ и „Стратегически анализи и прогнози“.

Проф. Костадин Ангелов - Здравеопазване

Костадин Ангелов е начело на Александровска болница от 2013 г. Магистър е по медицина, обществено здраве, както и по здравен мениджмънт и финанси. Притежава специалност „Хирургия“ и завършени курсове по хирургична онкология и по хепатобилиарна и панкреатична хирургия. Води упражнения по хирургия на студенти по медицина, студенти по дентална медицина, стажант лекари и обучение на специализанти по хирургия.  Научната му дейност включва участие в над 40 научни форума - конгреси и конференции по хирургия в България и чужбина. Доц. Ангелов е автор и съавтор в публикации в специализирани медицински списания и в 2 учебника по хирургия за студенти по медицина, специализанти и млади лекари. Участва като консултант в първото издание на шоуто "Сървайвър" преди близо 14 години. Оттам датира и близката му дружба с актьора Владо Карамазов.