Учен: НАСА крие за заплахите от Нибиру

Нещо за четене
18:50 - 29 Юли 2021
9693
Учен: НАСА крие за заплахите от Нибиру

Теоретиците на конспирацията по целия свят от няколко години търсят планетата Нибиру, твърдейки, че деветата планета от Слънчевата система ще се сблъска със Земята в близко бъдеще и ще причини масови разрушения.

Бившият учен от Геоложката служба на САЩ Итън Троубридж твърди, че Американската космическа агенция (НАСА) знае за съществуването на Нибиру повече от 30 години, но скрие тази информация от обществеността. Троубридж говори за това в интервю за Daily Star.

Ученият настоява пред изданието, че американската служба Geos е научила за планетата Нибиру от докладите на НАСА. По това време геолозите са инструктирани да проверят вероятността за влиянието на небесно тяло върху продължаващите климатични промени на Земята.

Бившият служител на Геоложката служба добавя, че информацията за митичната планета е строго класифицирана и около 50 служители са наясно с нейното съществуване. Троубридж казва, че повишаването на морското равнище и увеличаването в броя на земетресенията са пряко доказателство за влиянието на Нибиру върху Земята. Според него Нибиру ще опустоши нашата планета в близко бъдеще.

Официалните доклади на НАСА пишат, че планетата Нибиру е просто интернет измама. Много учени смятат, че всяка планета, която се доближава до Земята, може да се разглежда през телескопи и да бъде забелязано няколко месеца преди сближаването. Освен това наличието на масивно тяло в Слънчевата система със сигурност ще се отрази в орбитите на другите планети, което няма да остане незабелязано.

Някои изследователи са сигурни, че подобна информация умишлено се хвърля в интернет пространството, за да отвлече вниманието на обществеността от реалното състояние на нещата, свързани с изменението на климата и честите катаклизми, които се случват на Земята. НапримерТакава умишлено подхвърлена информация се отнася до съществуването на глобално затопляне заради митичната планета Нибиру, или поради промени в орбитата на Луната, или с нещо друго загадъчно, но не и с човешко влияние.