Ученици от Велико Търново събраха €64 000 за тежко болната Никол

Организират благотворителен концерт, за да подпомогнат лечението на своя съученичка

Новини
12:51 - 02 Май 2019
4590
Ученици от Велико Търново събраха €64 000 за тежко болната Никол

Ученици от Велико Търново организират благотворителен концерт, за да подпомогнат лечението на своя съученичка.

Възпитаниците на ПМГ "Васил Друмев" за по-малко от месец чрез различни благотворителни прояви са събрали 64 хиляди евро в помощ на лечението на 18-годишната Никол Владкова, която се бори с тежко онкологично заболяване в специализирана клиника в Турция, съобщи пред БТА директорът на училището Ангел Гушев. 

Със своите инициативи младите хора са успели да привлекат множество граждани, фирми и организации за благотворителната кауза, отбеляза той. От днес са обявени за продажба поканите за благотворителен концерт "Заедно за Никол", който ще се състои на 22 май в МДТ "Константин Кисимов". В концерта ще участват Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Йордан Марков, Искрен Пецов, Военният духов оркестър към НВУ "Васил Левски", местни състави и изпълнители. Организаторите очакват да съберат над 12 хиляди лева, които ще бъдат предназначени за втория етап от лечението на момичето. 

"Важно е да сме единни в този труден момент и заедно да помогнем на Никол битката й с тежкото заболяване да стигне до благополучен край", каза един от най-близките приятели на абитуриентката Денислав Караиванов.

Младите хора предвиждат още инициативи за набиране на средства, тъй като пълният курс на лечението ще продължи до месец август.

18-годишната Никол Владкова от Велико Търново се изправя пред тежка битка с рядко онкологично заболяване само месец преди абитуриентския си бал. Ученичката в ПМГ „Васил Друмев“ страда от синовиален сарком на меките тъкани и това налага незабавно лечение. През януари и март тази година са й извършени оперативни интервенции в София, но семейството потърси помощ в чужбина. Надежда за успешен изход от болестта дава турска клиника, която предлага лъчетерапия на стойност 27 000 евро.