Учиндолци от всички страни, учредявайте се!

Слави Трифонов не е борец срещу системата, а най-свидна нейна рожба

Топ
16:21 - 04 Октомври 2019
7641
Учиндолци от всички страни, учредявайте се!

Абе, ей, може ли Йоло Денев и Тодор Славков да имат партии, а Слави Трифонов да няма? Откак Аспарух е паркирал жребеца си на Онгъла, все е бил нужен някой да канализира патологичното мрънкане българина, патриотичното му скудоумие, псувните към живота „под мустаците увиснали”, разочарованието от дебелата му жена, простите деца, голямата сметка за ток и новия албум на Преслава. На 5 октомври на ход е Слави Трифонов – професионалният удобник, който да обере луфта между гражданското общество и екзистенциалната Ганьовщина.

Нека си припомним безсмъртните слова на Нейчо Неев – „Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер”. И да възкликнем – „Егати промяната, щом Слави ще й бъде флагман”. Защото, скъпи мои псуващи и недоволстващи, учиндолският шоумен е 198-сантимера доказан конформизъм, слуга на системата в най-пълния й блясък.

Наистина ли смятате, че политическата класа се притеснява от Слави? В такъв случай сигурно вярвате и в предсказанието на Ванга за човека от Америка, дето ще ни оправи, в девствеността на Златка Райкова, в класирането на националите ни на следващото европейско Не само, че никой не трепери от Дългия, той е приветстван, молен, стимулиран да заеме нишата на народното недоволство и да го канализаира в поредната сива помия, част от голямата измама на прехода.

Не един или два пъти сме виждали вече селския идиот, който уж скача за революция, а всъщност подрипва според тоягата на господарите си. От агент Николай, през Яне Янев, до Ники Бареков само преди няколко години. Тези, които обещаваха най-драстичната промяна, се превърнах в най-перфидните слуги на статуквото. Нима Слави може да бъде различен? Ако смятате така, значи сте проспали последните 25 години на остров „Болшевик” без телевизия.

Нима този отявлен борец за смяна на системата не беше първа дружка на разстреляния мафиотски император Васил Илиев? Не се ли дереше по площадите през 97-а с тъмносиньото „кой не скача е червен”? Не прегърна ли после феномена Бойко Борисов, технократката Кунева, летеца Радев и т. н. до безкрай?

Трифонов е най-свидното дете на системата и просто е назрял моментът да й се отплати, като поеме ролята на отдушник за прекипели от мизерия и лъжи балъци. Всъщност не, няма да се отплати, той си е на чисто. Сметката пак ще плащат онези, които повярват в промяната.