Учудва ли се някой? За Лудогорец няма значение кой ще е президент на БФС

Не зная дали хората се замислят колко опасности идват, заяви спортният директор на разградчани

Спорт
12:31 - 30 Януари 2024
1925
Учудва ли се някой? За Лудогорец няма значение кой ще е президент на БФС

"2023 година беше турбулентна - тежка, трудна, но и много успешна, особено финалната част. Януари миналата година започнахме с много тежки контузии. Стигна се и до треньорска смяна. Станахме шампиони по трудния начин. След приливи и отливи добихме правото на участие в групите на Лигата на конференциите", заяви спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков.

"Начинът, по който Лудогорец завърши годината, промяната, която се виждаше в последните два месеца, не може да не ни радва. Собствениците реагираха много адекватно на неуспехите на Лудогорец. Запазихме самообладание. Никога не съм се страхувал за работата си, защото зная какво имам в джоба си. Най-нормалният ход след резултата в Дания (б.р. - 1:7 от Нордселанд), на който нямахме право, бе да подадем оставки", сподели шефът на "зелените".

"Три треньорски смени за една година (б.р. - Шимунджа, Петев, Дерменджиев) са много. Винаги съм бил противник на това нещо. На мен тогава ми е най-трудно, защото всеки треньор идва със своите изисквания. Но Лудогорец е доста специфичен клуб. Нашето първенство не е от най-котираните и трудно се привличат класни футболисти. Лудогорец обаче го използват като стъпало за бъдещите си кариери. Затова отборите навън знаят, че когато взимат играч от нас, няма да съжаляват. Това име сме си изградили. Крайната дума за селекцията при нас винаги е била на треньора. Изискването е винаги да играем привлекателен футбол, както в последните два месеца. Не заслужавахме да загубим дори в Истанбул от Фенербахче", добави Караманджуков.

"И Андерлехт преди година, и сега Сервет вече им вървят първенствата, докато ние сме в подготовка, което е голямо предимство за тях. Но разчитам на опита на г-н Дерменджиев и щаба, който е събрал, да се подготвим по най-добрия начин и ако може, да ги отстраним", пожела си спортният директор на разградчани.

За първи път той заговори и за позицията на клуба относно битката за БФС.

"Темата за конгреса не сме я коментирали с ръководството и собствениците. Мога да кажа лично мнение. Когато започнах като директор в Родопа (Смолян), президент беше покойният Димитър Ларгов. И след това съм бил на десетки конгреси. Имам едно притеснение с тези жалби след последния конгрес. Ако сега (б.р. - на 15 март) бъде избрано ръководство и след 3, 4 или 5 месеца съдът присъди, че възстановява еди-кой си или признава жалбата на другия.

Не зная дали хората се замислят колко опасности идват. Доста читави юристи трябват. Дано наистина се избере човекът, който ще помага на българския футбол и ще дава за развитието. Не е въпрос само - стани да седна. Учил съм се много от всички хора, които са работили във футболния съюз. Навремето какви битки имаше между Стефан Софиянски и Иван Славков, и г-н Михов, и други. Когато всеки загубеше, отиваше и стискаше като джентълмен ръката.

А сега губим конгреса, излизаме навън и подаваме жалба, въпреки че признаваме вътре пред залата. За Лудогорец няма значение кой ще е президент на футболния съюз. Искаме да има правила. Защото колкото мачове сме изиграли през тези години в Европа, всички останали участници в България, взети заедно, ги нямат. Дано да се намери човекът, екипът, който да върне българския футбол, където му е мястото", заяви Георги Караманджуков в предаването "Спорт по ТВ 1".