Удължават АМ " Струма " с... 600 метра

Живеещите край Симитли се оплакват от непрекъснати тапи

Новини
11:00 - 02 Юни 2024
10238
Удължават АМ "Струма" с...600 метра

Стигането до Румъния ще е по-бавно, но тапи се очакват през лятото и по пътя за Банско. Затова местни хора събират подписка и призовават за спешно удължаване на магистрала "Струма" преди началото на сезона. 

Всички в общините Симитли, Банско, Разлог и Кресна искат отсечка от пътната мрежа да се промени кардинално. Хората настояват тези около 600 метра от точката, на която свършва построеният участък от АМ "Струма" до пътния възел при Симитли  - да бъдат разширени, така че да се спре веднъж завинаги с тежкия трафик, който двете направления пътуващи - от Банско и "Кулата", осигуряват винаги в натоварени дни. 

Магистрала "Струма" се оказа къса за шофьорите. А дължината ѝ води до тапи. Затова в Симитли имат решение. Скоростният път да се удължи.

Ако проблемът с тапите в участъка не се реши, в Симитли се опасяват, че е възможно през лятото "Струма" да се пълни с автомобили чак до тунел "Железница".

Регионалната министърка Виолета Коритарова каза, че желанието на хората ще бъде изпълнено:

„Да, те ще бъдат построени. В непрекъсната връзка сме с кметовете на общините, които са засегнати от тапите в конкретния участък. Миналата седмица реализирахме временна организация на движението край Симитли и нещата се подобриха. Това ни дава увереност, че нашето решение е правилно. Този 600-метров участък ще бъде изграден до началото на летния сезон”, обеща тя.