Удар на Израел по училище на ООН в Газа уби 15 души

Израелските военни сили призоваха мирните палестинци да се евакуират

Новини
15:36 - 04 Ноември 2023
2785
Удар на Израел по училище на ООН в Газа уби 15 души

При израелски въздушен удар по управлявано от ООН училище в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа, в което се били подслонили разселени хора, са били убити 15 души и още десетки са били ранени, заяви началникът на болницата "Аш Шифа" Мохамад Абу Селмея, цитиран от Ройтерс.

"Има 15 мъченици и броят им се очаква да нарасне", каза Абу Селмея, който също така е и служител в здравното министерство на управлявания от "Хамас" анклав.

Междувременно израелските въоръжени сили казаха, че днес ще позволят на палестинците да се придвижват по основната магистрала в ивицата Газа, като част от продължаващите от три седмици техни усилия да насърчат цивилните да се евакуират от районите, които са във фокуса на войната срещу "Хамас".

В публикация на арабски език в социалните мрежи въоръжените сили казаха, че маршрутът ще може да бъде използван между 13:00 часа и 16:00 часа местно време. "Ако ви е грижа за вас и за близките ви, послушайте указанията ни да се насочите на юг", се добавя в съобщението.