Удар в Lupa.bg: Куйович готвил бягство от затвора

Актуални новини
16:15 - 12 Юни 2020
5216
Удар в Lupa.bg: Куйович готвил бягство от затвора

Черногорският наркобос Будимир Куйович е преместен от затворническото общежитие в Казичене в пандиза във Варна след получен сигнал в Областната дирекция на МВР, че планира бягство, научи  Lupa.bg от отлично осведомени източници.
 
Най-вероятно черногорецът има приятели в Централния софийски затвор, които биха му помогнали да избяга. Именно за това той е настанен при строг режим във варненския пандиз, където се предполага, че не познава никого.  

В момента се претърсва общежитието в Казичене, в което довчера Куйович изтърпяваше 16-годишната си присъда за наркотрафик.  Очаква се да бъдат намерени улики за неговия план, както и наркотици. Според негови колеги той продължава да е в бизнеса с дрогата и да се разпорежда от затвора.

След поредното искане на черногореца миналата година да излезе предсрочно от затвора, той бе хванат на магистрала "Тракия" с фалшива книжка, издадена уж в Португалия.

 „За това престъпление се предвижда лишаване от свобода до 8 години. Спрямо Куйович не е взета мярка за неотклонение, тъй като същия по настоящем изтърпява наказание лишаване от свобода. В периода на извършване на престъплението той е бил в отпуск. След задържането му отново е приведен в затвора за доизтърпяване на наказанието”, заяви преди време Радослав Димов, районен прокурор на София.