Удар за Реал: Куртоа е аут от Ел Класико, но Рюдигер е готов

Лунин ще бъде този, който ще застане на вратата на Кралския клуб

Спорт
17:30 - 14 Октомври 2022
2248
Удар за Реал: Куртоа е аут от Ел Класико, но Рюдигер е готов

Това, което Карло Анчелоти подозираше цяла седмица се потвърди 48 часа преди Ел Класико. Тибо Куртоа ще пропусне големия сблъсък между Реал Мадрид и Барселона на „Сантиаго Бернабеу“, който е в неделя. Вратарят, който страда от ишиас от края на миналия месец все още не е подновил тренировки със своите съотборници, което го изважда от сметките на Анчелоти за Ел Класико.

Възстановяването на белгиеца не преминава според очакванията. В крайна сметка всички страни са избрали да бъдат консервативни и да не ускоряват завръщането му в игра, което може да има отрицателни последици за бъдещето.

Така Лунин ще бъде този, който ще застане на вратата на Реал Мадрид в първото Ел Класико за сезона. Украинският вратар изигра последните четири мача за „кралете“, както срещу Шахтьор в Шампионска лига, така и срещу Хетафе и Осасуна в Ла Лига.

Тибо Куртоа пропуска Ел Класико, а неговото възстановяване ще бъде проследено внимателно и ще бъде наблюдавана неговата еволюция ден за ден. Когато той е на 100% готов, ще се завърне на вратата на Реал Мадрид. Към днешна дата той работи ежедневно с физиотерапевтите във Валдебебас.

Антонио Рюдигер от своя страна изглежда ще бъде на разположение на Карло Анчелоти за дербито срещу Барселона. Три дни, след като игра срещу Шахтьор и получи онзи удар в главата, който му коства 20 шева, германецът взе участие в заниманието на тима. Без маска, с лейкопласт, покриващ раната му и с много по-възстановено око, централният защитник предприема всички стъпки, за да попадне в групата на Карло Анчелоти за Ел Класико.