Удавникът от Приморско се метнал от скалите

Новини
19:35 - 25 Август 2020
13250
Удавникът от Приморско се метнал от скалите

Удавилият се днес по обяд на Северния плаж в Приморско 57-годишен мъж е получил инсулт в морето и е прекарал близо 30 минути във водата, преди трупа му да бъде изваден от спасителите. Това предава от мястото на събитието морския кореспондент на Lupa.bg.

Полицай установява фактите около смъртта на 57-годишния мъж, докаран с джет на Северния плаж

Оказва се, че удавникът не е плажувал на охраняваната плажна ивица, а е постелил хавлията си на скалите край алеята, свързваща пристанището със Северния плаж. Мястото обаче е неохраняемо и е опасно, особено при бурен вятър и вълнение, каквото имаше днес в Приморско.

Мъжът се е метнал от скалите, за да плува и повече не се е показал от морето, като навярно още тогава е получил сърдечен удар. След 10 минути съпругата му стига задъхана до първия пост на Северния плаж и съобщава на спасителя, който веднага влиза с джет в морето.

„Докараха го с побелели крайници – вече беше мъртъв. Мъчиха се 5 минути да го възкресят, но напразно...“, описва кошмарната гледка турист-очевидец. Безжизненото тяло на 57-годишния мъж остана да лежи дълго време на брега на Северния плаж, покрито с чаршаф, докато дойде линейка. Двама лекари – дежурния на плажа, както и турист- медик от Полша, само констатираха смъртта на удавника. Той се казва Стоян Петров и е от Сопот. Дошъл на почивка със съпругата си и с двете си деца.

Северния плаж се стопанисва с договор за 20-годишна концесия от приморския бизнесмен Йордан Христов, а това лято чадърите и шезлонгите на плажа са напълно безплатни. Христов е собственик и на аквапарка в Приморско, където миналото лято младеж издъхна при нещастен инцидент.

На водещата снимка: Скалите край алеята, свързваща пристанището със Северния плаж. Оттам е влязъл да плува 57-годишния Стоян, който днес бе изваден удавен от морето