УЕФА няма да допуска руски флагове на мача на Украйна с Румъния

Спорт
13:26 - 17 Юни 2024
1469
УЕФА няма да допуска руски флагове на мача на Украйна с Румъния

УЕФА се закани, че ще направи всичко по силите си, за да не допуска внасянето на руски флагове на трибуните по време на мача между Украйна и Румъния тази вечер, съобщава агенция АП.

В други двубои на европейското първенство вече бяха забелязани знамена на Русия, макар те да бяха скривани от телевизионните камери.

От УЕФА обясниха, че служителите по реда са ясно инструктирани по този въпрос и ще направят всичко възможно да пресекат опити за внасяне на знамена с руски символи. Националният отбор на Русия не бе допуснат до участие на Евро 2024, но граждани на страната могат да си купуват билети за мачове.

Флагът на Русия бе забелязан на трибуните още в първия двубой на европейското първенство, който противопостави Германия и Шотландия в Мюнхен в петък. Знамена имаше и сред сръбските фенове в Гелзенкирхен в неделя, като част от тях се виждат ясно на фотографии след гола на Джуд Белингам за Англия.

Властите в Германия обявиха далеч преди началото на европейското първенство, че на стадионите и официалните зони за фенове са разрешени само флагове на държави, които са на еврофиналите.

Целта е пресичане на опити за политизиране на турнира, включително и със знамена на Израел и Палестина.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sport/2024/06/17/uefa-niama-da-dopuska-ruski-flagove-na-macha-na-ukraina-s-rumyniia.610819